Categories
Mad Opskrift Toscana

Toscansk bønnesuppe

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg, hakkede
  • 1 salvieblad
  • 500 g hvide bønner (cannellini), drænede og skyllede
  • 1 l kyllingesuppe
  • 4 fed hvidløg, halverede
  • 1 dl fløde
  • 1/2 tsk. peber, friskkværnet
  • 6 skiver ciabattabrød
  1. Put smør, olie og løg i en gryde og steg indtil løgene er bløde og klare (ca. 5 min.).
  2. Tilsæt salvie og bønner og rør godt.
  3. Tilsæt suppe og bring i kog.
  4. Tilsæt hvidløg og kog indtil hvidløgene er bløde (ca. 10 min.).
  5. Blend suppen med en stavblender.
  6. Tilsæt fløde og smag til
  7. Strint olivenolie på brødskiverne og grill dem ca. 3 min. på hver side.
  8. Server suppen. Spis brød til.