Categories
Opskrift

Squashtærte

Tærtedej

  • 250 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 75 g rapsolie
  • 75 g vand

Mel og salt blandes og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes grundigt igennem til den er smidig og hviler derefter på køl i mindst en time.

Fyld

  • 2 porrer
  • 1  løg
  • 2 squash
  • 2-3 fed hvidløg
  • timian
  • 3 æg
  • 50 g parmesan

Porrer, løg og hvidløg snittes fint og sauteres på en pande i olie til det falder sammen. Squash rives på den grove side af råkostjernet og kommes på panden sammen med timian. Det hele steges roligt til alt er mørt og evt. væde er nogenlunde fordampet. Smag grundigt til med salt og peber og lad blandingen køle af. Pisk æggene sammen med den revne parmesan og rør dem i grøntsagsblandingen.

Dejen rulles tyndt ud og en tærteform fores med halvdelen af dejen. Lad dejen hænge lidt ud over kanten på formen. Kom det afkølede fyld i formen. Rul resten af dejen tyndt ud og lægges som låg på tærten. Kanterne knibes godt sammen og tærten pensles med olivenolie. Skær et lille kryds i låget så dampen kan slippe ud og bag tærten ved 200 grader i 35–40 min. til overfladen er gylden.

Spis.

Kan skæres i passende stykker til madpakken og opbevares i køleskabet.