Pizzadej

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 8 dl hvedemel
  • 3 dl durummel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  1. Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt olie.
  2. Bland hvedemel, durummel og salt og hæld langsomt de flydende ingredienser over de tørre mens du rører i eller ælter dejen.
  3. Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i skålen i 20–30 minutter.
  4. Del dejen i 4 lige store dele, form dem i stramme dejkugler og placer kuglerne i hver deres beholder og sæt låg på.
  5. Stil dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 12 timer. Dejen kan derefter bruges de næste mange dage!
  6. Forvarm ovnen til “fuldt knald”. Har du en pizzabagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.
  7. Form dejen til en tynd pizzabund, put fyld på og bag indtil skorpen er gylden.