Skip to the content
- 2 kopper hønsebouillon
- 1,5 dl hvidvin
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- 2,5 dl brune ris
- 1 stort hakket løg
- 2 fed hakkede hvidløg
- 3 stænger bladselleri
- 2,5 dl frosne majs eller fra dåse
- 5 krydrede chorizopølser
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 5 dl frosne tigerrejer
- Hæld bouillon, vin, tomater og ris i stentøjsterrinen. Rør risene rundt i væsken, så alle ris er dækkede. Sæt terrinen i ovnen og bag retten ved 180 °C i en halv time.
- Hak løg, hvidløg og bladselleri og put det i risblandingen sammen med majs. Skær pølser og peberfrugter i stykker og bland dem i. Bag retten videre i ca. 2 timer.
- En halv time før retten er færdig røres de frosne rejer i.
- Retten skal ende med at have en konsistens som en blød risotto.
- Server jambalayen i terrinen med grøn salat og grydebrød til. Drys evt. med paprika som pynt.
- Spis.