Categories
Mad Opskrift

Coq au vin

  • 150 g bacon i tern
  • Olivenolie
  • 250 g champignoner
  • 250 g skalotteløg
  • 500 g kyllingefilet
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ l rødvin (f.eks. en Cabernet Sauvignon)
  • 2 spsk flydende hønsebouillon (eller 1 terning)
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • ½ dl friske timianblade (eller 1 stor tsk tørrede)
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber efter behag
  • 1 håndfuld grofthakket bredbladet persille
  1. Svits baconen i en gryde i lidt olivenolie. Tag den op og læg den på en tallerken.
  2. Rens champignonerne og skær dem ud i halve eller kvarte (alt efter, hvor store de er). Svits dem i gryden i 4-5 minutter ved høj varme.
  3. Pil og halver skalotteløgene, og lad dem svitse med i et par minutter sammen med champignonerne.
  4. Tag champignoner og skalotteløg op på en tallerken.
  5. Svits kyllingefileterne i ca. 3 minutter på hver side. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt.
  6. Kom bacon, skalotteløg, champignoner, vin, bouillon, hvidløg og krydderier op i gryden.
  7. Lad retten simre ved svag varme og under låg i 30-40 minutter.
  8. Kog en grydefuld ris.
  9. Drys med frisk persille og server straks sammen med ris.
  10. Spis.