Categories
Opskrift

Chokoladelagkage med smørcreme

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 500 g sukker
  • 125 g kakao
  • 375 g mel
  • 4,5 dl kærnemælk
  • 15 g bagepulver
  • 125 g smør

Pisk æg, sukker og kakao.

Bland mel, mælk, bagepulver og smør i.

Form lagkagebunde og bag ved 200 °C

Smørcreme

  • 200 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 1 æggeblomme
  • 250 gram smør
  • 1 spsk vanillesukker

Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.

Kom sukker og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og lad det køle af til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme sammen i en skål.

Hæld langsomt sirupen i imens du pisker kraftigt. Pisk indtil du har en blød og ensartet creme.

Saml lagkagen.

Den sammenlagte lagkage er fryseegnet og kan med fordel fryses i passende portionsstykker.