Lagkagebunde
- 4 æg
- 500 g sukker
- 125 g kakao
- 375 g mel
- 4,5 dl kærnemælk
- 15 g bagepulver
- 125 g smør
Pisk æg, sukker og kakao.
Bland mel, mælk, bagepulver og smør i.
Form lagkagebunde og bag ved 200 °C
Smørcreme
- 200 gram sukker
- 1 dl vand
- 1 æggeblomme
- 250 gram smør
- 1 spsk vanillesukker
Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.
Kom sukker og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og lad det køle af til stuetemperatur.
Pisk smør og æggeblomme sammen i en skål.
Hæld langsomt sirupen i imens du pisker kraftigt. Pisk indtil du har en blød og ensartet creme.
Saml lagkagen.
Den sammenlagte lagkage er fryseegnet og kan med fordel fryses i passende portionsstykker.