Rugbrødslagkage
Lagkagebunde
- 6 æg
- 150 g lyst rørsukker
- 200 g rugbrød uden kerner
- 2 spsk. kakao
- 1 spsk. kartoffelmel
- 2 tsk. bagepulver
- 50 g hasselnødder
- smør til formen
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af en springform på 20-22 cm i diam., spænd siderne på, og smør dem.
Del æggene i blommerog hvider, og pisk sukker og æggeblommer hvide med en elpisker.
Tilsæt fintrevet rugbrød, kakao, kartoffelmel, bagepulver og finthakkede hasselnødder.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad flere omgange.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 min. Lad den køle af, og del den i 2 bunde.
Fyld
- ½ l piskefløde
- 50 g chokolade
- 50 g hasselnødder
Pisk fløden til blødt skum. Hak chokolade og hasselnødder groft.
Rugbrødslagkage
Læg lagkagebundene sammen med halvdelen af flødeskummet, og fordel resten på toppen af kagen. Pynt med hakket chokolade og nødder, og server straks.