Skip to the content
- 25 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 8 dl hvedemel
- 3 dl durummel
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk salt
- Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt olie.
- Bland hvedemel, durummel og salt og hæld langsomt de flydende ingredienser over de tørre mens du rører i eller ælter dejen.
- Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i skålen i 20–30 minutter.
- Del dejen i 4 lige store dele, form dem i stramme dejkugler og placer kuglerne i hver deres beholder og sæt låg på.
- Stil dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 12 timer. Dejen kan derefter bruges de næste mange dage!
- Forvarm ovnen til “fuldt knald”. Har du en pizzabagesten skal den opvarmes sammen med ovnen.
- Form dejen til en tynd pizzabund, put fyld på og bag indtil skorpen er gylden.