Okonomiyaki
- 1 hoved spidskål
- 2 forårsløg
- 125 g bacon
- 5 æg
- 150 g hvedemel
- 10 g dashipulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- Japansk mayonnaise1
- Okonomiyakisauce1
- katsuobushi1
Kålen skæres i fine strimler.
Æg piskes let i en skål og blandes med til det har en tyk konsistens.
Spidskål, dashipulver bagepulver og salt tilføjes, og blandingen røres sammen og sættes til side.
Varm en pande op med smagsneutral olie. Fyld halvdelen af blandingen på panden så det bliver en tyk pandekageform. Når blandingen har fået stegeskorpe lægges bacon i strimler ovenpå hvorefter pandekagen vendes.
Steges videre i ca. 2–3 min og så derefter evt. 5 min under låg.
Skæres ud i mundrette stykker og toppes med japansk mayonnaise, okonomiyakisauce og katsuobushiflager.